چگونه از تابع Trim در اکسل استفاده کنیم؟

با یکی دیگر از آموزشهای اکسل از مجموعۀ یوآفیس در خدمت شما عزیزان هستیم. در این آموزش میخواهیم دربارۀ نحوۀ کار با تابع Trim در اکسل صحبت کنیم. کاربرد کلی تابع Trim حذف فضای خالی اضافه است. پس اگر جزو کاربران مبتدی یا حرفهای برنامۀ فوقالعادۀ اکسل هستید، تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.
در این مطلب میخوانید
تابع Trim در اکسل چیست؟
Trim در لغت به معنی اصلاح کردن و تر و تمیز کردن است. در اکسل گاهی اوقات وقتی متن یا اطلاعاتی را در اکسل کپی میکنیم، فضاهای اضافی در سندمان ایجاد میشود که ترجیح میدهیم که آنها را حذف کنیم. اما به جای این که این قسمتهای اضافی را دستی حذف کنیم، میتوانیم برای هر چه راحتتر وسریعتر کردن چرخۀ کاری از تابع Trim در اکسل استفاده کنیم. در واقع وقتی از تابع Trim استفاده میکنیم، فضای اضافه را از یک سلول حاوی متن حذف میکند و به اندازۀ یک واحد فاصله را بین عناصر باقی میگذارد.
برای مثال فرض کنید که یک سلول در اکسل حاوی رشتۀ متنی زیر است:
“.This is a text string”
در این جمله بین کلمات یک واحد فاصله است. اما شاید متنی که داخل سلول است به شکل زیر باشد و قبل از جمله، فضای خالی اضافه باشد:
“.This is a text string “
و یا به شکل زیر باشد و بین کلمات بیشتر از یک واحد فاصله باشد:
” .This is a text string”
درست است که میتوانید این فاصلهها را به صورت دستی حذف کنید؛ اما به خصوص زمانی که باغ مجموعهای بزرگ از دادهها سر و کار دارید و تعداد این فضاهای اضافه زیاد است، میتوانید به راحتی از تابع Trim در اکسل استفاده کنید تا این فضاها حذف شوند و در وقت خود صرفهجویی کنید.
نحوۀ استفاده از تابع Trim در اکسل
حالا بایید ببینیم چطور میتوانیم از تابع Trim در اکسل استفاده کنیم؟ در این آموزش به 2 روش برای پیادهسازی این تابع اشاره میکنیم. روش اول اشاره به خانۀ رشتهای است که باید فاصلههای اضافی آن حذف شود و روش دوم ذکر خود رشته است.
روش اول:
در روش اول، ابتدا خانهای که میخواهید رشتۀ جدید بعد از حذف شدن فاصلههای اضافی در آن وارد شود را انتخاب کنید. بعد فرمول زیر را در قسمت نوار فرمول (Formula Bar) وارد کنید. به عنوان مثال فرمول زیر را در نوار فرمول وارد میکنیم تا فضاهای اضافه را از محتوای سلول “A2” حذف کند:
TRIM(A2)=
بنابراین برای اعمال تابع Trim روی یک سلول، کافیست آدرس سلول مد نظر خود را به جای “A2” وارد کنید.
روش دوم:
در روش دوم باز هم ابتدا سلولی که میخواهید نهایتاً رشتۀ مرتب شده و بدون فاصلۀ اضافی در آن قرار بگیرد را انتخاب کنید. بعد به جای آدرس سلول رشتۀ مد نظر، خود رشته را مثل عبارت زیر عیناً بنویسید و این فرمول را در نوار فرمول وارد کنید:
TRIM(” This is a text string”)=
پس برای استفاده از روش دوم عبارت بالا را کپی کنید و فقط به جای عبارت داخل “” عبارتی که داخل سلول مد نظر است و میخواهید فاصلههای اضافی بین آن حذف شود را بنویسید.

محدودیت تابع Trim در اکسل
اما باید بدانید که برای تابع Trim در اکسل محدودیتهایی هم وجود دارد. تابع Trim فقط روی کاراکترهای 32تایی استاندارد اسکی (ASCII) کار میکند. بنابراین اگر رشتۀ مد نظر شامل کاراکترهایی خارج از این مجموعه باشد، تابع Trim در اکسل روی آن اثر نخواهد کرد. پس اگر احیاناً رشتههای داخل سلولها شامل رشتههای Unicode (که معمولاً برای عبارات صفحات وب استفاده میشود) بود، تابع Trim در اکسل فضای اضافی بین آنها را حذف نخواهد کرد. بنابراین آن فاصلهها را باید دستی حذف کنید.
امیدواریم این آموزش باعث سریعتر و روانتر شدن چرخۀ کاریتان در اکسل شده باشد. اگر مایلید به برنامۀ اکسل مسلط شوید، میتوانید از دورههای آموزش کاربری اکسل و یا آموزش فرمولنویسی در اکسل یوآفیس دیدن کنید.