آموزش ساخت چک باکس در اکسل و تیک زدن در اکسل

آیا میخواهید لیستی از آیتمها را در اکسل داشته باشید و بعضی از آنها را تیک بزنید؟ آیا میخواهید چک باکسهایی برای این آیتمها داشته باشید تا کاربران دیگر بتوانند به راحتی موارد انجامشده را تیک بزنند؟ اگر پاسختان مثبت است، جای درستی آمدهاید. در این آموزش نحوه ساخت چک باکس در اکسل و همینطور تیک زدن در اکسل را با هم میبینیم. همینطور یاد میگیریم که چطور تعداد چک باکسهای تیک خوره و ییک نخورده را به راحتی به دست آوریم.
در این مطلب میخوانید
پیشنیاز ساخت چک باکس در اکسل
برای ساخت چک باکس در اکسل باید از طریق تب Developer اقدام کنیم. اما این تب در حالت پیشفرض در اکسل فعال نیست. پس اول باید ببینیم که این تب را چطور فعال کنیم.
فعال کردن تب دولوپر
به مسیر File> Options> Customize Ribbon بروید. یا به جای این کار، روی قسمتی از نوار منوهای بالای برنامه کلیک کنید. دقت کنید که باید جایی بین منوها کلیک کنید و نه بالاتر. سپس در منویی که میبینید، گزینه «Customize the Ribbon» را انتخاب کنید.
در پنجرهای که باز میشود و در ستون سمت راست، گزینه Developer را پیدا کرده و تیک بزنید تا در نوار منوها نمایش داده شود. سپس OK را بزنید.
حالا میبینید که تب Developer را در نوار منوها داریم.
ساخت چک باکس در اکسل
و اما میرسیم به اصل مطلب، یعنی اضافه کردن باکس تیک در اکسل و تیک زدن در اکسل. برای این کار روی منوی Developer کلیک کنید. سپس روی «Insert» کلیک کنید. در این قسمت آیکون چک باکس را انتخاب کنید. سپس روی سلولی که میخواهید چک باکس اضافه شود، یک کلیک کنید.
حالا میتوانید موس را روی کادر اطراف چک باکس ببرید تا وقتی به یک فلش چهارطرفه تبدیل شد، چک باکس را جابهجا کرده و دقیقاً جایی قرار دهید که مایلید. همینطور میتوانید روی متن Checkbox کلیک کنید و آن را پاک کرده یا تغییر دهید.
به همین راحتی یک چک باکس ساختیم که خودتان یا کاربران دیگر میتوانند آن را تیک زده یا تیکش را بردارند.
نکته مهم
اگر بعد از ساخت چک باکس در اکسل، خواستید که متن کنار آن را تغییر، کافی است روی چک باکس راستکلیک کرده و گزینه «Edit Text» را انتخاب کنید.
کپی کردن چک باکس در سلولهای دیگر
اگر میخواهید همین چک باکس را در سلولهای پایینی هم قرار دهید، کافی است روس سلول پایینی کلیک کرده و بعد کلیدهای Ctrl+D را فشار دهید. اما اگر سلولی که میخواهید چک باکس را در آن کپی کنید پایین سلول قبلی نیست، میتوانید روی سلولی که حاوی باکس تیک است کلیک کرده و کلیدهای Ctrl+C را بزنید. سپس روی سلول مد نظر (هر جا که هست) کلیک کرده و این بار کلیدهای Ctrl+V را بزنید. با این کار چک باکس کپی و Paste میشود.
اما اگر بخواهیم این چک باکس را روی کل ستون قرار دهیم و یکی یکی کپی و Paste نکنیم چه؟ برای این کار روی سلول حاوی چک باکس کلیک کنید (دقت کنید که روی سلول کلیک کنید و نه روی خود چک باکس). سپس موس را به گوشه پایین و سمت چپ سلول ببرید (جایی که یک مربع کوچک سبزرنگ نمایش داده میشود). حالا این مربع را تا پایین (تا سلولی که میخواهید چک باکس داشته باشد) بکشید. حالا همه این سلولها برای تیک زدن در اکسل آمادهاند.
حذف چند چک باکس در اکسل
برای حذف یک چک باکس باید روی سلول آن چک باکس کلیک کرده و کلید Delete را بزنید. اما برای حذف چند چک باکس به صورت همزمان، کلید Ctrl را نگه داشته و چند سلول مد نظر را انتخاب کنید. سپس Delete را بزنید.
همینطور میتوانید کلید Shift را نگه داشته و روی اولین سلول و آخرین سلول کلیک کنید تا کل سلولهای بین این دو انتخاب شوند. سپس Delete را بزنید.
پیدا کردن تعداد چک باکسها تیک خورده
فرض کنید چک باکسهایتان را ساختید و بعد از تیک زدن در اکسل، بعضی موارد تیک خوردهاند و بعضی نه. حالا میخواهیم بدانیم که چه تعداد از سلولها تیک خوردهاند. برای این کار اول باید نحوه لینک کردن سلولها به یکدیگر را یاد بگیریم.
لینک کردن سلولهای اکسل به یکدیگر
در این قسمت میخواهیم سلولهای حاوی چک باکس را طوری به خانههای کناری لینک دهیم که اگر چک باکس تیک خورده باشد، مقدار True در سلول کنار نمایش داده شود. همینطور اگر چک باکس تیک نخورده باشد، مقدار False نمایش داده خواهد شد.
برای این کار اول روی خود چک باکس راستکلیک کنید. سپس گزینه «Format Control» را انتخاب کنید.
حالا در فیلد «Cell Link» مقدار «$c$2» را وارد کنید. دقت کنید که به جای متغیرهای C و 2 ستون و ردیف همان سلولی را بنویسید که میخواهید مقدار True یا False در آن نمایش داده شود. بنابراین این عبارت برای هر سلول متفاوت خواهد بود.
این کار را برای باقی سلولهای حاوی چک باکس نیز تکرار کنید.
تعداد چک باکسهای تیک خورده
بعد از گذراندن مراحل بالا، باید یک تابع Count تعریف کنیم. کار این تابع شمردن تعداد سلولهایی است که دقیقاً شرایط مدنظرمان را دارند. برای این کار روی سلولی که میخواهید نتیجه در آن نمایش داده شود کلیک کنید. سپس در کادر مربوط به فرمولها که بالای برنامه است، عبارت زیر را وارد کنید:
COUNTIF(C2:C11,TRUE)=
در این عبارت متغیر «c2:c11» به اولین و آخرین سلولی اشاره دارد که میخواهیم بررسی شوند. بنابراین این متغیر برای شما احتمالاً متفاوت خواهد بود.
بعد از نوشتن این عبارت Enter را بزنید. میبینید که تعداد خانههای تیک خورده (True) نمایش داده میشود.
حالا میتوانیم همین کار را برای شمارش تعداد تیک نخوردهها تکرار کنیم. کافی است در عبارت بالا، به جای True کلمه False را بنویسیم. یعنی:
COUNTIF(C2:C11,FALSE)=
تسلط بر اکسل قدرتمند با دورههای آنلاین
اما حالا که نحوه ساخت چک باکس در اکسل را میدانید، شاید مایل باشید که با سایر قابلیتهای این برنامه شگفتانگیز نیز آشنا شوید. ما در یوآفیس دورههایی را در قالب ویدئوهای آموزشی برای شما عزیزان آماده کردهایم که با مشاهده آنها میتوانید بر بخشهای مختلف این برنامه مسلط شوید. برای مشاهده سرفصلهای دقیق دورهها و ثبت نام، کافی است روی نام هر یک از دورهها کلیک کنید.
در آخر
امیدواریم از آموزش ساخت چک باکس در اکسل لذت برده باشید. اگر مشکلی در اجرای هر یک از مراحل بالا دارید، میتوانید در قسمت نظرات سؤال خود را با ما در میان بگذارید.